2. Social · 3. Creative Writing

incursiune în viaţă


about life  Aventura vieţii noastre începe după prima clipă de viaţă extra-uterină.  Spaima că învelişul vâscos nu te mai poate proteja te face să anticipezi ce va urma.

Clipele trec şi nu te mai simţi adăpostit, o cantitate de energie necunoscută se acumulează în corpul tău micuţ iar mediul ambiant se umple cu primul tău sunet, măsurat în decibeli.

În câteva luni creşti câţi alţii în zece, curiozitatea de a descoperi întreaga lume te apasă, iar oboseala te cuprinde. Eşti forţat de către un leagăn sau de vocea blândă a mamei să adormi. Gata! Somnul a învins, iar mâine e o nouă zi.

Anii trec iar tu devii tot mai conştient de viaţa minunată pe care o trăieşti. Grădiniţa – îi considerai pe toţi fraţii tăi, şcoala generală – descoperi că, colega de bancă este invidioasă pentru că ai luat un FB ca ea, şcoala  gimnazială unde prima menstruaţie (în cazul fetelor) şi apariţia coşurilor  sunt considerate adevărate “dezastre naturale”. Liceul, colegi noi, profesori noi şi fiecare zi nu este o rutină. Emoţii pentru examene importante şi înscrierea la facultate.

Zici “o altă viaţă” dar defapt este aceeaşi viată cu un nou capitol. O perioadă în care tu te defineşti ca persoană şi te perfecţionezi în ceea ce urmează să faci în viată.

Aventura vieţii se accentuează la un loc de muncă cu colegi pupincurişti şi un şef cu probleme de personalitate antisociale.

Aceasta este pentru unii aventura unei părţi din viaţă, la care se adaugă relaţii de prietenie şi dragoste, schimburi de păreri,idei şi moduri de convieţuire în viaţă.

Viata este frumoasă, dar tu ştiai deja asta. Tot ce trebuie să facem pentru a ne simţi bine în ea este să luam cele mai bune decizii pentru noi şi să ne ajutăm semenii măcar cu vorbe bune.

În scurt timp moartea va apărea. Ştim că Moartea este un fenomen care a ridicat multe semne de întrebare tuturor civilizaţiilor. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au încercat să afle timpul exact când vor muri. Mare paradox!

Nimeni nu ştie! Cu excepţia Lui Dumnezeu.

Atunci vine cert sfârşitul lumii, care este pentru tine sfârşitul tau. Cu trupul rece uscat şi fară viaţă.

So remember! the best way to  make your dream come true is to wake up! the adventure continue anyway…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s