2. Social

Ziua Mondială a Inimii – 29 Septembrie


Astăzi este Ziua Mondială a Inimii, aşadar trebuie să îi acordăm atenţia cuvenită!

Un stil de viaţă sănătos este cheia din spatele longevităţii multor popoare! Mişcarea şi exerciţiile fizice zilnice diminuează riscurile afecţiunilor cardiovasculare.

ÎImaginencepând cu anul 2000, în fiecare an, în ultima duminică a lunii septembrie, este marcată Ziua Mondială a Inimii, la iniţiativa Federaţiei Mondiale a Inimii şi sub patronajul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a UNESCO.

Organizaţiile de sănătate, societăţi specializate în cardiologie, fundaţii, instituţii guvernamentale şi de sănătate organizează cu această ocazie diferite manifestări, cum ar fi împărţirea de pliante, plimbări colective pe jos sau cu bicicleta în parcuri, concursuri sportive, mese rotunde, conferinţe, toate acestea pentru a informa populaţia cum să prevină bolile cardiovasculare, boli care anual fac peste 17 milioane de victime la nivel global. Acţiunile organizate cu acest prilej îşi propun să pună în evidenţă factorii de risc în afecţiunile cardiovasculare, precum şi factorii care pot proteja populaţia de boală.Imagine

În locurile publice sunt amplasate corturi în care cei care doresc îşi pot măsura tensiunea arterială sau nivelul colesterolului.

În România se mai aniversează o zi dedicată inimii, în luna mai—Ziua Naţională a Inimii—, pentru că bolile cardiovasculare sunt principalele cauze de deces: 35%, urmate de cancer 19,2%.

Societatea Română de Hipertensiune organizează în fiecare an, pe 29 septembrie, de Ziua Mondială a Inimii, campania naţională:

„Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-ţi tensiunea arterială”

Preşedintele acestui for, prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, a declarat că acest eveniment urmăreşte să crească nivelul de conştientizare a populaţiei cu privire la riscul hipertensiunii arteriale.

ImagineConform Romanialibera.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s