Carti RAO

Trilogia familiei Snopes de William Faulkner


 Trilogia familiei Snopes, a fost publicată la Editura Rao în anul 2005.

Volumul I – Cătunul

Dintre cele trei romane dedicate clanului Snopes, Cătunul ilustrează cel mai bine denunţarea pe care Faulkner o face “snopesism-ului” – şi, de asemenea, modul în care el ştie să exploateze comicul. Suprema lui creaţie umoristică este plasată în Cotul Franţuzului, o comunitate din ţinutul Yoknapatawpha cel populat de albi, lipsit atât de reprezentanţii aristocraţiei cât şi de negri.

 format cartonat, dimensiune 12,5 x 20, nr. pagini 416, an apariţie Rao 2005

Volumul II – Oraşul

Poate cel mai accesibil şi mai romantic volum din Trilogia familiei Snopes.

Volumul Oraşul urmăreşte traseul existenţial ascendent al lui Flem Snopes, simbol faulknerian al avidităţii şi spiritului distructiv care a caracterizat sudul Americii în perioada postbelică. Teme precum adulterul, scurgerea ineluctabilă a timpului, goana după avere fac obiectul naraţiunii, încredinţate unor personaje prin prisma cărora istorisirea îşi urmează cursul sinuos, lăsându-l pe cititor să participe la constructia grandioasă a cărţii printr-un sublim efort de imaginaţie.

 format cartonat, dimensiune 12,5 x 20, nr. pagini 448, an apariţie Rao 2005

Volumul III – Casa cu coloane

Publicată în 1959, Casa cu coloane încheie trilogia clanului Snopes prin declinul iremediabil al acesteia. Dacă în Cătunul (1940) şi în Oraşul (1957), Faulkner scoate în evidenţă rapacitatea, lipsa de scrupule şi setea de putere a personajului central, Flem Snopes, plasându-l în fruntea oraşului Jefferson, Mississippi, în ultimul volum acţiunea se concentrează în jurul Lindei, fiica vitregă a lui Flem, rămasă văduvă şi oarbă după o experienţă traumatizantă. Revenirea ei marchează finalul traseului existenţial al antieroului faulknerian şi, odată cu aceasta, apusul unei strălucitoare cariere literare.

format cartonat, dimensiune 12,5 x 20, nr. pagini 544, an apariţie Rao 2005

“Acum îmi dau seama pentru prima oară, scria William Faulkner unei prietene, din perspectiva celor 55 de ani de viaţă, ce dar minunat mi-a fost hărăzit: lipsit de educaţie în sens formal, fără a fi nici măcar un om cultivat, darămite un literat, am reuşit totuşi să fac lucrurile pe care le-am făcut. Nu ştiu de unde mi se trage. Nu ştiu de ce Dumnezeu sau zeii, sau cine-o fi fost, au vrut ca eu să fiu alesul.”  William Faulkner – autorul

trilogie

Dacă doriţi să achiziţionaţi volumul  II la preţul de 27 ron, contactaţi-ne. Datele le găsiţi la pagina de contact.

Ofertă valabilă până la data de 24.03.2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s