2. Social

despre… pisici


Memoria unei pisici poate dura chiar si pana la 16 ore, fiind superioara celei a maimutelor.

Pisicile pot produce aproximativ 100 de sunete.

Legatura dintre om si pisica dateaza de cel putin 3500 de ani. Inca din Egiptul Antic acestea au fost folosite pentru a prinde soarecii si nici in domesticie nu si-au pierdut aceasta abilitatea.

Pisicile, si nu cainii, sunt cele mai des intalnite animale de casa in America. Exista aproximativ 66 de milioane de pisici si 58 de milioane de caini, in timp ce papagalii ocupa locul al treilea, cu un numar de 14 milioane.

Pisicile dorm aproximativ 65% din viata. In restul timpului ele se spala (25%), mananca (5%) sau se joaca (tot 5 %).

Afirmatia “motorul asta toarce ca o pisica” este mai adevarata decat credeti? frecventa cu care o pisica “toarce” este aproximativ egala cu frecenta de functionare a unui motor Diesel: 26/secunda.

Pisicile torc si atunci cand nu se simt bine (se simt amenintate, sunt ranite etc), nu doar atunci cand sunt fericite, asa cum crede majoritatea populatiei.

Probabilitatea de a va infecta in urma unei muscaturi de pisica este mai mica decat in cazul unei muscaturi de om. Cea mai “sigura” este muscatura de caine.

In alergare, o pisica poate depasi 50 km/ora.

Nu toate pisicile albe sunt surde. probabilitatea ca o pisica sa fie surda difera in functie de culoarea ochilor acesteia: pisicile albe cu ochi albastri sunt, de obicei, surde. de aceea este recomandabil ca, in cazul in care detineti o pisica alba cu ochi albastri, sa evitati expunerea ei la mediul exterior deoarece aceasta nu se poate proteja de pericole.

Corpul pisicii contine mai multe oase decat corpul nostru. un om are 206 oase in timp ce o pisica are aproximativ 244 (opiniile specialistilor oscileaza intre 233 si 250, 244 fiind varianta cea mai intalnita).

La nastere, toate pisicile au ochi albastri. Abia dupa cateva saptamani se definitiveaza culoarea ochilor (cea pe care pisicile o vor avea toata viata).

Simtul vazului este de 6 ori mai dezvoltat la pisica decat la om. Simturile auzului si mirosului sunt de 3 pana la 4 ori mai devzoltate la pisici decat la om.

desi foarte dezvoltat, ochiul unei pisici nu poate distinge toate culorile? in plus, pisicile vad invers culorile rosu si verde.

Bataile inimii sunt de aproximativ doua ori mai mari la pisica (110-140 bpm) decat la om (65-70 bpm), in stare normala (repaus).

Exista o legaura direct proportionala intre lungimea mustatilor si latimea corpului pisicilor.

Numai pisicile domestice isi tin ridicata coada atunci cand merg, in timp ce pisicile salbatice nu au acest obicei.

Temperatura corporala normala a unei pisici este de 38.8 grade C. Ea este cu cu aproximativ 2 grade C mai mare decat cea a omului (36.5 – 37 grade C)

Distanta pe care o parcurge o pisica in timpul unui salt poate fi de pana la 5 ori mai mari decat lungimea corpului sau.

Perioada de gestatie a unei pisici dureaza, in medie, 9 saptamani. Numarul normal de pui pe care o pisica ii naste variaza intre 1 si 8 pisoi. avand in vedere aceste date, matematic, putem deduce ca un cuplu de pisici poate naste, impreuna cu pui lor, cu puii puilor lor etc, chiar si 400.000 de urmasi.

Alaturi de girafe si camile, pisicile sunt singurele patrupede care, in mers, deplaseaza in acelasi timp labele de pe o parte a corpului. Aceasta inseamna ca o pisica va misca, mai intai, ambele labe de pe partea dreapta a corpului apoi cele de pe partea stanga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s