2. Social · 3. Creative Writing

o idee despre dragoste 2


    Cât putem să iubim un „frate”? – mă refer strict la sensul de iubit/ă, soţ/soţie. 1 an? 5 ani? 4 tone? 9999 tone? Din Groapa Marianelor (adâncime de 11034 m) până la cea mai îndepărtată galaxie?

Frédéric Beigbeder zice  3 ani ( conform celei mai bine vândute cărţi din trilogia „Memoriile unui tânăr ţicnit„, adică Dragostea durează 3 ani).

Are dreptate, multe cupluri nici nu ajung să fie şi gata, nu mai sunt. Alţii se apropie cu greu de 3 ani dar sfârşesc. Relaţia a fost terminată cu mult înainte de a fi realizat ei. Se întâmplă mai mereu.

Să poţi deveni sătul până la greaţă de omul de lângă tine mi se pare groaznic! Eeewww! dar totuşi sunt cupluri care depăşesc 3 ani. Ce se întâmplă cu ei? Oare se încăpăţânează să demonstreze să sunt capabili să se suporte la bine şi la greu?! Oare  ei nu-şi manifestă neplăcerea prin … despărţire?

Ei bine nu!

Poate se distanţează unul de celălalt, mergând unul într-o cameră separată, lăsând omul drag să mediteze. Meditaţia are efecte bune (demonstrat ştiinţific), pentru că după un timp va realiza că a fost lăsat fără cuvinte şi va începe să urască tăcerea. Va mai realiza că nu există fără tine şi că cei care se iubesc nu se pot despărţi. De aici şi antica expresie „până la adânci bătrâneţi”.

Există ceva care nu îmi dă pace, ştiu că din când în când dragostea este obligatorie – avem nevoie să iubim şi să ne simţim iubiţi, dar suferinţa?  …

Un gând despre „o idee despre dragoste 2

  1. Eu cred ca daca nu ar exista si suferinta nu am putea realiza cat de importanta este dragostea. Nu ne-am da seama cat de important este sa iubesti si sa fii iubit si cata nevoie avem de iubire..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s