2. Social · 3. Creative Writing

despre cum se obişnuieşte


 S-a spus că timpul vindecă rănile. Eu nu sunt de acord cu asta. Rănile rămân. În timp,  mintea, pentru a rămâne sănătoasă,  le acoperă cu cicatrici iar durerea scade în intensitate, dar nu dispare niciodată.

Rose K.

Durerea apare diferit. Ea se manifestă diferit la fiecare dintre noi, scoţând în evidenţă modul personal de manifestare a suferinţei.

Pierderea unui obiect ne face să fim mai atenţi cu bunurile personale, indiferent de mărimea sau valoarea sentimentală pe care o au. Despărţirea temporară/ definitivă de acesta aduce rapid în mintea noastră sentimentul de inutilitate…

Pierderea legăturii cu prietenii, rudele sau colegii de şcoală/ facultate/ servici poate fi remediată uşor.  Stă în firea noastră să umplem spaţiile libere, căutând mereu persoane cu care să comunicăm în aceeaşi limbă.

Dar cum rămâne cu legăturile care nu mai pot fi reluate? Dintr-un anume motiv conexiunea s-a evaporat cauzând durere în ambele părţi. Oamenii fac mereu ceea ce vor, restul sunt doar scuze, iar asta ne încăpăţânează să nu facem primul pas spre soluţionare. Te gândeşti să-i dai totuşi o lecţie de viaţă, dar vorbele înţelepte îţi inundă gândul: “Nu poţi învăţa pe nimeni nimic, poţi doar ajuta oamenii să descopere“.

Şi totuşi, nu am întâlnit niciodată un om atât de ignorant încât să nu am ce învăţa de la el, indiferent cât de apatic şi insensibil ar fi. Lucrurile rele se învaţă mai repede decât cele bune, pentru că “Nu fac binele pe care il voiesc, ci răul pe care nu îl doresc”.

Să nu uiăm că viaţa este un urcuş şi priveliştea este grozavă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s