1. Cultură

CUM şi CUI să delegi?


Pentru a face o alegere bună a persoanelor cărora să le delegi anumite sarcini, trebuie nu numai să analizezi calităţile celor din jurul tău dar şi să te gândeşti dacă munca respectivă ar prezenta vreun interes pentru ei.

OAMENII cărora le poţi delega sarcini pot fi:

AŞII – persoane capabile şi experimentate cărora trebuie să le laşi mână liberă, iar dacă îţi este solicitat ajutorul, e bine să tratezi problema cu maximă seriozitate.

REGII şi REGINELE – oameni destul de experimentaţi, dar care au nevoie de ajutor din când în când şi pentru care este important să verifici periodic progresele făcute şi să le monitorizezi discret performanţele, încurajându-i.

VALEŢII – cei care trebuie să înveţe cum să procedeze, aşa că s-ar putea să nu-i fi luat în calcul ca persoane disponibile pentru delegare; lipsa de experienţă nu trebuie însă tratată ca o lipsă a capacităţii de a conduce.

JOKERII – „nu fac practic parte din pachetul de cărţi” – ei pot fi însă solicitaţi la nevoie, valoarea lor reală „ieşind la suprafaţă” atunci când trebuie rezolvată o problemă urgentă sau specială. Când eşti copleşit de ceea ce ai făcut, indiferent de problemele de rezolvat, apelează la „JOKERII” !

NU uita: Instruieşte-ţi VALEŢII, motivează-ţi REGII şi REGINELE şi lasă-te pe mâna AŞILOR. Vei avea numai de câştigat !

sursa : M. Cojocaru
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s