2. Social · 3. Creative Writing

so damn pretty


Mama natură s-a îmbrăcat de curând în bogata rochia aurie. Corsetul este brodat cu frunze ruginii dând iluzia de cea mai fină dantelă unic fabricată. Rochia continuă cu un material catifelat de culoarea pământului ars şi proaspăt arat, cu diferite imprimeuri de fructe şi legume ale celui de al treilea anotimp al anului. Parfumul este neasemuit, prinţesa florilor a fost generoasă.

Culturi agricole bogate, oameni muncitori şi animale domestice care se pregătesc pentru cea mai lunga lenevire a anului.

Totul este aşa cum trebuie să fie, iar oamenii mai amintesc din când în când de divinitate prin “Slavă Domnului”.

Dar…

Astăzi mama natură a primit mesaj că în curând urmează să îmbrace o altă rochie, una de un alb strălucitor, fin şi cu o tentă de răceală.

Urmează iarna. Ea şi-a trimis solii, primii fulgi de nea. Aerul uşor rece face oricui cei mai frumoşi bujori, garderoba de iarnă este în plină alegere, iar Mall-urile vuiesc de mofturile, fiţele şi impresiile tinerilor care se gândesc doar la cele mai potrivite ţinute pentru afişarea în public.

Dar…

Uităm să ne gândim la cineva… la oamenii străzii. La acei oamenii care ştiu cele mai multe bârfe şi zvonuri, ei sunt cei mai informaţi. Dacă ai întreba vreo unul despre o stradă el o ştie, dacă îl întrebi de un număr de bloc îţi zice că îţi arată personal doar să-i dai de o pâine. Ei sunt oamenii urât mirositori, fără dantură dar cu nişte ochi goi, fără vlagă şi speranţă. Ei sunt cei conştienţi, ştiu că s-au născut goi şi urmează să plece goi, ei mai ştiu că nimic din ceea ce ar realiza material nu vor lua cu ei pentru că Sfântul Petru nu le va permite. Ei nu-şi fac griji pentru că nu au fost la inaugurarea muzeului din oraş, sau la noul Pub deschis.

Dar…

Mai sunt şi alţii care merită cea mai mare atenţie. Merită un zâmbet şi un “ce mai faci?”.

Sunt copii străzii. Ei îşi procură singuri hrana, sunt total lipsiţi de protecţia unui părinte şi de haine pentru sezonul în care se află. Ei sunt pe străzi din diferite motive, cum ar fi: părinţi decedaţi sau alcoolici. Iar în cele mai triste cazuri ori sunt obligaţi să părăsească locuinţa ori pleacă din propria convingere.

Ameninţările pe care le suportă copiii străzii sunt majore, incluzând riscul de a fi abuzaţi, maltrataţi sau chiar omorâţi.

Şi tu puteai fi în locul lor, dar nu ai fost! Pentru că ai avut un părinte sau doi care le-a păsat de tine, dar de ei cui le pasă?

In Africa (un continent mare) un copil moare la fiecare 5 secunde

1

2

3

4

5  acum a murit un copil.

Tu trăieşti şi te bucuri sau blestemi vremea.

Ce putem face? Blonda, Chiorul şi Piticul (aka nuţi udrea, băsescu şi boc) ei nu fac nimic, dar asta nu înseamnă că tu nu poţi lua atitudine!

Ajută un copil! Sau doi, sau pe toţi care îi întâlneşti!

Îi poţi ajuta oricând cu un sandwich sau cu haine pe care nu le mai porţi, nu-ţi face griji, nu o să le duci dorul.

Durerea din sufletul acestor copii este de neimaginat, cei cu o maximă putere de empatie îi pot înţelege, iar cei care nu posedă o astfel de abilitate.. ei bine ar putea să facă pe bunii samariteni (vei câştica un punct la Domnul).

Lumea celor neajutoraţi este departe de a ne fi arătat toate secretele.

Ei sunt fraţii noştri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s